fundaci�
13-01-2014
img noticia

Curs literari: Manuel de Pedrolo, un novel·lista encara perillós avui?

Organitza: Llibreria Ona i Bearn Sala de Lletres.

Objectius: Reflexionar al voltant d’algunes de les obres de Manuel de Pedrolo que encaren la seva vessant més clarament política però des de la ficció: la lluita contra el totalitarisme, la lluita de classe i la independència de Catalunya. Tot en un moment en què sembla que l’autor ha estat bandejat del sistema literari per la burgesia catalana i quan el seu exemple, la seva lucidesa i la seva obra són més necessaris que mai.

Metodologia: En el curs es pretenen donar les claus per, partint de les novel·les de Pedrolo esmentades, tenir una guia de lectura clara i eines per veure com la literatura pot esdevenir una element de combat si se sap com emprar-la, per això la darrera serà una sessió eminentment pràctica amb consells sobre com emprar adequadament els recursos gratuïts al nostre abast per poder fer arribar els nostres missatges. A més a més, el que es pretén és assenyalar, partint dels llibres, alguns dels fets de la història contemporània que hi són presents, per veure com la història i per tant la realitat s’incardina dins la narració per esdevenir literatura i a la vegada mètode de sacseig de consciències.

Funcionament: 8 sessions.

Preu: 55 euros per persona. Us podeu inscriure a la llibreria o a Bearn.

Professor: Sebastià Bennasar.

Horaris i calendari: Dilluns, de 19.00 a 20.30.

Calendari: 20 de gener, 3 i 17 de febrer, 3, 17 i 31 de març i 14 i 28 d’abril.

Lloc: Llibreria ONA (Gran de Gràcia, 217, M3 Lesseps, autobusos 22, 24 i 28)

Programa:

-Manuel de Pedrolo, una introducció a la seva obra, més enllà del Mecanoscrit del Segon Orígen però també amb el Mecanoscrit. -La lluita contra el sistema: Acte de violència i A cavall de 2 cavalls. -La lluita contra el totalitarisme: Els tres anònims. -Feminisme, homosexualitat i altres perspectives de gènere en un estat franquista. Crucifeminació. -Dues novel·les cabdals: M’enterro en els fonaments i Totes les bèsties de càrrega. -La lluita de classe?: Tocat pel foc, Detall d’una acció rutinària, La mà contra l’horitzó. -Pedrolo periodista independentista: Cròniques colonials, Cròniques d’una ocupació. -L’escriptor compromès avui en dia: eines al nostre abast (blocs, 2.0 i altres elements de difusió) Contacte Bearn Sala de Lletres: c/Muntaner,322, 5è pis 2ª Email de contacte: carles@carlesdomenec.com / ballaruga1@gmail.com Telèfons de contacte: 695 186 793 (Sebastià Bennasar) i 639 350 584 (Carles Domènec)http://bearnsaladelletres.wordpress.com/cursos/

Tornar a la pàgina inicial Veure altres notícies